04 June 2010

Otázky a odpovede: Mesto nevychádza cyklistom v ústrety

Jeden z našich čitateľov nám zaslal odpovede Magistrátu k žiadosti o informáciu, ktorú poslal ohľadne situácie cyklistov po uzavretí Starého mosta.
  1. Kedze Stary most mesto uzavrelo a jedina cesta z Petrzalky do Stareho mesta/Ruzinova pre pesich aj cyklistov je cez Most Apollo, ma Magistrat v plane zabezpecit osvetlenie neosvetlenej casti hradze od Stareho mosta po Most Apollo?
    Dunajska hradza je vodna stavba v sprave SVP Povodie Dunaja a cyklisticka doprava na nej je povolena v sulade s osobitnou zmluvou medzi hl. mestom a SVP. . Hlavne mesto t.c. nepripravuje ziadnu akciu za ucelom osvetlenia koruny hradze.
  2. Ak ano, kedy k instalacii osvetlovacich telies pride?
    vid bod 1.
  3. Ak nie, preco Magistrat nezabezpeci osvetlenie jedinej nahradnej cesty pre pesich aj cyklistov?
    S osvetlenim hradze neuvazuje rozpocet hl. mesta na rok 2010.
  4. Planuje Magistrat zabezpecit verejnu hromadnu dopravu kompou medzi brehmi Stare mesto/Petrzalka po dobu uzavretia Stareho mosta? Ak ano, kedy dojde k spusteniu pravidelnej linky?
    Moznost prevadzkovania kompy je t.c. v stadiu uvah, definitivne rozhodnutie zatial nebolo prijate.
  5. Ako alternativa na prepravu z Petrzalky do zapadnej casti Stareho mesta moze sluzit aj Novy Most - kedy Magistrat povoli obojsmernu jazdu bicyklov cez Staru Viedensku cestu ako nahradu prepravy za uzavrety Stary most?
    Obojsmerna prevadzka cyklistickej dopravy na Viedenskej ceste je t.c. v stadiu projektovej pripravy.
  6. Kedze k jazde v protismere dochadza pravidelne a teda ide o existujuci stav, preco doteraz Magistrat nezlegalizoval dopravu bicyklov v protismere, ako je to standardom v civilizovanych mestach v zahranici?
    vid bod 5.
  7. Kedy Magistrat zlegalizuje jazdu od svetelnej krizovatky Jantarova cesta/Bosakova az po Stary most? Instalacia znacky zakazu vjazdu bicyklov prebehla iba kvoli nemoznosti vjazdu bicyklov na Stary most - odvtedy vsak bol vybudovany nielen novy zjazd smerom na Krasovskeho ulicu, ale aj uzavrety Stary most, cize je pre cyklistov mozne bezpecne odbocit smerom na Krasovskeho alebo na parkovisko pod Starym mostom.
    Vas navrh prerokujeme s Krajskym dopravnym inspektoratom PZ SR
Odpovede zaslal Ing Vladimír Mikuš, vedúci oddelenia dopravného plánovania a riadenia dopravy, Magistrát hl. m. SR Bratislavy (tel: 421 2 59356563, fax: 421 2 59356597).

2 comments:

  1. Dobre otazky. Dostaliste nejaku spatnu vazbu po tych 2 mesiacoch ?

    ReplyDelete
  2. Zial, ziadna spatna vazba. Vies, ako to je s byrokratmi typu Mikus - musis od nich ziadat informacie sam, inak ti ich neposkytnu.

    ReplyDelete

Prosím, komentujte iba ak máte čím prispieť k téme.