29 May 2010

Májový Critical Mass bol veselý

28. mája sa na Námesti slobody stretlo o čosi menej cyklistov ako po prvýkrát, ale stále sme boli aspoň podkritická masa (účasť cca. 70 ľudí). K tej kritickej sa snáď raz priblížime (inak koľko to v Bratislave je? 1000? 2000 cyklistov?).

Po počiatočných dohovoroch sa účastníci Critical Mass rozhodli ísť na Štrkovec a odtiaľ pokračovať späť cez Miletičovu ulicu do mesta. Tam sme sa napojili na Prievozskú a ďalej šli cez Euroveu. Pri Starom moste sme zabočili cez Šafárikovo námestie a pokračovali cez Štúrovu ulicu a Námestie SNP, kde sme sa napojili na pôvodnú trasu.

Z Viedne nás prišiel podporiť Maroš, ktorý si tých 50+ km poctivo odbicykloval a na záver nám počas viac-či-menej búrlivej diskusie porozprával o tom, ako sa robí Critical Mass vo Viedni (rovnaké miesto na stretnutie, každý mesiac iní organizátori a iná trasa).

Mladý, aktívny biker sa zaviazal rozniesť 500 letákov na hrádzi a zároveň spopularizovať Critical Mass v cykloobchodoch. Všetci cyklisti sa zhodli na nutnosti lepšej propagácie, roznášania letákov aj okoloidúcim a peším (odporúča tiež Maroš z Viedne).

Menšie jadro májovej podkritickej masy sa nakoniec previezlo do Umelky, kde sa diskutovalo o možnostiach zlepšenia podmienok pre cyklistov v Bratislave.

No comments:

Post a Comment

Prosím, komentujte iba ak máte čím prispieť k téme.