31 May 2010

Mesto ďalej likviduje cyklochodník Trenčianska

Cylochodník na Trenčianskej ulici je dlhodobo výsmechom do tváre cyklistov - začína nikde a končí nikde - bez akéhoľkovek napojenia na iné trasy (s výnimkou tej neoficiálnej od Cykloguerilly, ktorá ho predlžuje až po Euroveu). Niet sa čo čudovať, že je využívaný minimálne.

Pred pár mesiacmi sme zaregistrovali útok na cyklochodník Trenčianska od Dopravnej polície, v týchto dňoch dielo dokonalo mesto. Cyklotrasu zničli prehradením a nutnosťou prechádzať cez dva prechody zhruba v strede cyklochodníka, pri križovatke s ulicou Ružová dolina.

Chodník je zahradený zábradliami a cyklistovi neostáva nič iné než z cyklochodníka zísť, križovať dvakrát (!) cestu a vrátiť sa späť. Navyše je jedným smerom cyklista navedený do protismeru, takže sa mu rovno oplatí ísť po paralelnej ceste a bude to mať bez prerušovania a rýchlejšie.

Namiesto toho, aby Ďurkovského Magistrát realizoval bezpečný prechod pre cyklistov na križovatke Trenčianska - Miletičova, rozsýpa rozbité sklo cyklistom pod kolesá. Myslite na to, keď budete voliť svojich kandidátov vo voľbách - či už do NR SR alebo v tých komunálnych.

Pozrite tiež:
Bratislava: Zabili nádej o mestskej cyklistike (blog Tony Antoniaci)



1 comment:

  1. Napadlo ma, že by bolo viesť trasu Critical Mass týmto cyklochodníkom. Pekne, predpisovo by tade prešlo 100 cyklistov. Na každej križovatke by zosadli z bicyklov, prešli pešo cez tri prechody a znova nasadli prešli pár metrov a tak ďalej. To by celkom slušne zablokovalo dopravu a poslúžilo ako demonštrácia nezmyselnosti existujúceho stavu.

    ReplyDelete

Prosím, komentujte iba ak máte čím prispieť k téme.