11 April 2010

Cyklocesta Poľská-križovatka Lazaretská a Dostojevského rad

Za prvú akciu Cykloguerilly sme si zvolili značenie cyklocesty zo širšieho centra mesta (križovatka Záhradnícka a Karadžičova ulica) až po užšie centrum (Jakubovo námestie / smer Eurovea).

Cyklistickú cestu sme začali značiť na Poľskej ulici, pokračovali sme cez Justičnú (po chodníku, ide o protismer), Chorvátsku (za Justičným palácom), Strážnickú, Sasinkovu - potom prejazd cez "pešiu zónu" medzi Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom, potom prejazd cez prechod na 29. augusta a ďalej smer Cintorínska, odbočenie na Lazaretskú cez Jakubovo námestie až po vyústenie na križovatke so somefórmi na konci Lazaretskej ulice pri Dostojevskom rade.

Cyklotrasa na Google Maps:



DIY cyklotrasa Poľská-Jakubovo námestie

Fotky z akcie nájdete v gálerii:
Značenie cyklocesty Poľská - Jakubovo námestie

10 comments:

  1. Vela stastia cyklogerila! Drzim palce!

    ReplyDelete
  2. perfektny napad. cestu si isto vyskusam. vela stastia!!!

    ReplyDelete
  3. Ďakujeme za podporu. Pozor na prechod na 29. augusta, kde sme museli urobiť križovanie cesty. Nie je veľmi bezpečný ani pre chodcov, ani pre cyklistov.

    ReplyDelete
  4. Ja som to videl a čudoval som sa čo to, že cyklotrasa v centre mesta? Je to výborný nápad, skúste sa dostať z Mariánskej ulice na starý most aby ste sa dostali na hrádzu.

    ReplyDelete
  5. Mesto Zurich ma podobne znacenie, mozete sa inspirovat:

    http://www.stadt-zuerich.ch/ted/de/index/taz/mobilitaet/fuss-_und_veloverkehr/veloverkehr/velorouten.html

    ReplyDelete
  6. Loooki: Žiaľ Starý most, ktorý by výborne mohol slúžiť cyklistom a je jediným prirodzeným centrálnym mostom pre cyklistov (Nový most je uzatvára centrum), mesto rekonštruuje. Napriek tomu, že aktuálne by ho mohli využívať cyklisti bez komplikácií pre MHD, mesto podľa oficiálneho vyhlásenia cyklistom radí ísť z centra na hrádzu cez Nový most.

    Navyše hádže cyklistom klince pod kolesá tým, že sa snaží dlhodobo zamedziť vstupu cyklistov do pešej zóny a sprísňuje podmienky. Pritom podľa informácie od polície, táto neeeviduje jedinú kolíziu cyklistov s chodcami v pešej zóne.

    Z Petržalky sa od križovatky z Mlynarovičovou len veľmi obtiažne dá prejsť an Starý most, pred pár rokmi tam pribudla značka zákaz vjazdu cyklistom - dnes je tam už úplne nezmyselne, keďže autá sú odklonené v polovici nájazdu smerom na Aupark. atď, atď.

    ReplyDelete
  7. elena pätoprstaThursday, 15 April, 2010

    Pomohlo by vám vyrobenie predlohy na šablonu v PDF na vytlcenie na A3 a zavesenie niekde na web, aby si to mohli ludia stahovať a znacit svoje trasy? Ak ano rada to urobim:
    viac na creative@fuxo.sk
    alebo priamo 0905537102

    elena

    ReplyDelete
  8. Ďakujeme za ponuku, pripravujeme návod, ako vyrobiť šablónu - PDFká dodala americká vlada :-)

    Vytlačenie na A3 by pomohlo možným ďalším záujemcom o značenie - keď s nimi budeme v kontakte, ozveme sa.

    ReplyDelete
  9. Ahojte dnes pri ceste do prace som rozmyslala nad cestou po trnavskej. Od trnavskeho myta po bajkalsku je to dost zle, /mozno by to riesli chodnik za elektrickovou tratou ktory vedie az k zimnemu stadionu/ ale od Bajkaskej je tam nadherny siroky asi 3 metrovy chodnik, ktory je dost siroky aj pre cyklocestu az po Baumax. Teoreticky by sa tieto dali natiahnut do avionu ci na zlate piesky cez bocne ulicky.

    ReplyDelete
  10. Ďakujeme za tip. Trnavské mýto je pre cyklistov nočná mora, nedá sa tam v podstate nikde prejsť cez veľkú križovatku. Skús vytipovať konkrétne uličky (najlepšie vlastnou jazdou) a pošli nám ich emailom.

    ReplyDelete

Prosím, komentujte iba ak máte čím prispieť k téme.