04 May 2010

Nezmyselné značky na Petržalskom korze

Petržalské korzo je ako už názov hovorí - korzom. Chodníkmi pre peších aj cyklistov.

Petržalské korzo začína pri Novom moste a pokračuje popri Inchebe, lávkou cez diaľnicu až smerom k Železničnej stanici Bratislava - Petržalka.

Petržalské korzo je v niektorých častiach križované výjazdmi z parkoviska alebo zaspatými sídliskovými cestami spojených s parkoviskami. Cez cesty sú výrazne  značené prechody, navyše dané križovanie je vždy vyvýšené pre autá tak, že musia spomaliť. Preto je nezmyslom, že tu nájdeme značky vypovedajúce o tom, že cyklocesta končí. Zaujímavé, že len o dva metre ďalej cyklocesta opäť začína. Jedným slovom: Kocúrkovo. Keďže na prechode majú chodci prednosť, je logické, že rovnako cyklisti idúci po rovnakom chodníku tam majú mať prednosť.

Rozhodli sme sa poukázať na nezmyselnosť týchto značiek ich zakrytím. Vzhľadom na zlé počasie sme urobili pokusné zakrytie jednej značky, nabudúce snáď viac.

Galéria fotiek nezmyselných značiek na Petržalskom korze (jedna je záberom na tú neslávne známu lávku od blbých byrokratov z Národnej dialničnej spoločnosti - končí sa iba výťahom - žiaden zjazd!)

No comments:

Post a Comment

Prosím, komentujte iba ak máte čím prispieť k téme.